lauantai 20. lokakuuta 2012

Lähes viisi senttiä vyötäröltä 8 viikossa, yes!

Jipii, olen vihdoin ja viimein saanut luettua maanantaiseen ravintotieteiden tenttiin. Tartuin kirjaan jo ennen aamukymmentä ja olen viihtynyt sen parissa kellon ympäri parin tunnin salivisiittiä lukuun ottamatta. Tentistä läpipääsemisen kanssa kirjalla on luultavasti erittäin vähän tekemistä – sitä silmällä pitäen kannattaisi keskittyä vain luentomonisteisiin ja -muistiinpanoihini, joissa on takuulla kaikki mitä hyvään arvosanaan vaaditaan. Mutta nyt luenkin mielenkiinnosta myös nippeleitä :) ”Tunne elintarvikkeesi” tenttikirjan innoittamana tulossa postaus ainakin kananmunista, mahdollisesti myös mm. makkaran valmistuksesta ja raaka-aineista sekä luomutuotteista. Eli näistä lisää myöhemmin :)

Palataan kuitenkin vielä aamuun. Perjantaisten PT:n kommenttien innoittamana pyysin, että myös Patrik ottaisi mitat pitkästä aikaa. Edellisestä mittauksesta olikin ehtinyt vierähtää jo kahdeksan viikkoa. En noudattanut aivan yhtä kurinalaista ruokavaliota valmistautuessani syyskuun loppupuolen maratoniin, joten en kiirehtinyt uusien mittojenkaan ottamisella. On kannustavampaa tarttua mittanauhaan silloin, kun tietää lukujen kehittyneen oikeaan suuntaan :)

Varsin maltillisin odotuksin suhtauduin kuitenkin tämänaamuiseen mittaukseen, sillä vaakalukemat eivät olleet tippuneet edellisestä kerrasta kuin 300 grammaa. Toisaalta olen peilistä kuitenkin nähnyt, että selvää kiinteytymistä on etenkin viimeisen 2-3 viikon aikana tapahtunut ja myös vyöt ovat alkaneet tuntua entistä väljemmiltä.

Riemastus olikin suuri tulokset nähdessäni: Navan kohdalta oli kadonnut vajaassa kahdessa kuukaudessa 4,5 senttiä! Ja kaikki muutkin mitat olivat kehittyneet oikeaan suuntaan (paitsi käsivarsi pysynyt ennallaan). Olin huikean tyytyväinen!
Blogia säännöllisesti lukeneet tietävät, että mitään vippaskonsteja en ole käyttänyt: jatkanut vain samalla terveellisellä ruokavaliolla ja liikkunut noin kymmenen tuntia viikossa. Väkisin alkaa kyllä mietityttämään, onko ahkeralla vatsis- ja kylkitreenilläni voinut olla näin suuri merkitys..? Vai onko kyse vai siitä, että jenkkakahvojen päällä poikkeuksellisen lujaa istunut rasva on nyt viimein alkanut irrota..?

Kaikkiaan navan ja jenkkakahvojen korkeudelta on lähtenyt kymmenen senttiä. Ja uskon, että juuri tässä kohdassa on edelleen eniten kiinteytymisvaraa.

Itselleni lukemien seuraaminen tuo hurjasti tsemppiä jatkaa oikealla tiellä. Toivottavasti myös teitä motivoi tieto siitä, että tekemällä asioita systemaattisesti oikein tuloksien syntymistä ei voi estää! :) Hyvä muistutus (myös allekirjoittaneelle!) siitä, että pelkästään vaa’an lukemia ei kannata tuijottaa; mittanauha kertoo paremmin onko kehitystä tapahtunut.


Niin ja muistakaahan, että huomenna sunnuntaita on viimeinen mahdollisuus käydä terveys-, kauneus- ja muotimessuilla Messukeskuksessa. Tämäkin on menossa skouttamaan :)

Riika

4 kommenttia:

 1. Jee hyvä sinä! Mielettömiä tuloksia! Mutta kyllä sun eteneminen on niin suunnitelmallista, etten ole yllättynyt :) Toimit hyvänä inspiraation lähteenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Ihana kuulla, inspiraation jakaminen on nimittäin tämän koko blogin suola :)

   Poista
 2. MiEletöntä, olet kyllä päättäväisin ja kurinalaisin ihminen maapallolla!!! Ihailtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti kannustuksesta! Sillä on oikeasti SUURI merkitys oman motivaation ylläpitämisessä! <3

   Poista