lauantai 30. maaliskuuta 2013

Aineenvaihduntaa boostaava sitruunashotti

Good morning! En tiedä johtuuko tämä detoxista vai mistä, mutta energiaa tuntuu riittävän! Kävi jopa niin kuten kirjassa oli ennustettu ja järjestelin meidän ruokakaapin uudelleen. Taustalla oli kyllä ihan progmaattinenkin syy, sillä kaikki uudet purnukkani tarvitsivat oman tilansa.

Tässä Hanna Skyttän Detox-kirjasta poimittu sitruunashotti, jonka nautin joka aamu heti herättyäni. Heh, kuulostaapa juhlavalta, olen siis nauttinut tasan kahdesti :)   Hanna kertoo tämän kultaisen värisen juoman kurkuman, chilin, inkiväärin ja sitruunan kiihdyttävän aineenvaihduntaa, vahvistavan immunitettia ja lievittävän mahdollisia tulehdusoireita. Sitruunan C-vitamiini kuulemma tehostaa MSM-jauheen (= itselleni uusi superfood, palaan tähän myöhemmin) positiivisia vaikutuksia, kuten hiusten, kynsien, ihon, nivelten ja tukikudosten joustavuutta ja terveyttä sekä kuona-aineiden poistumista kehosta. Juoma sopii kuulemma aivan kaikille ja hän nauttii sen itse aamuisin aina. “Koska aineenvaihdunta on hidastunut hyvin nukutun yön ja yön mittaisen paaston jälkeen, elimistö kaipaa hellän herätyksen aamulla.” Hanna perustelee kotisivullaan.Eilen tämän valmistamiseen upposi kuvailuneen vartti, tänään meni jo reilussa viidessä minuutissa. Btw, älkää tehkö samaa mokaa kun minä tänään (lähtiessäni pesemään välissä hampaita) eli älkää antako nesteen kiehahtaa, jotta vitamiinejä ei tuhoutuisi. Lämmitys riittää.

Ja vielä toinen vinkki, olkaa varovaisia kurkuman kanssa. Se on äärimmäisen värjäävä aine. Esim. muoviastioihin, keittiön tasoon tms. se tarttuu oitis. Vaikka tiesin tämän etukäteen ja osasin varoa (siksi laitoin kurkuman suoraan lasiin, en kattilaan) olin yllättynyt miten pahasti se värjäsi myös ruostumattomasta teräksestä tehdyn lusikkani! Valitettavasti oli vielä Iittalan Piano-sarjasta jota kerään, jota tuskin myydään yksittäiskappaleina. Pahus. Eli olkaa varovaisia!

Nauti aamushotti tyhjään vatsaan heti herättyäsi ja nauti aamiainen vasta 15-30 minuuttia myöhemmin. Reseptin näette kuvista. Lisäksi se näyttää löytyvän myös Hannan kotisivulta.


Btw, kuvien värejä ei ole edes parannettu photarilla. Sainkin eilen kuulla Patrikilta milloin suupieleni oli keltaiset, milloin vihreät ja milloin violetit… Näissä nauttimissani ruoka-aineissa on paljon tavaraa tiiviissä paketissa!

Nautitaan kotisohvalla rauhoittuen ennen aamusporttailuja ja kunnon aamupalaa

Maku on aika ärhäkkä, etenkin kuin laitoin reilun tujauksen tuoretta inkivääriä ja jätin tuon stevia-makeutuksen kokonaan pois. Mutta ei missään nimessä pahaa vaikka Patrik teatraalisesti nenäänsä sille nyrpistelikin. :)Aurinkoista päivää toivotellen,
Riika

P.S. Yritän laittaaa teille lähiaikoina myös tänä aamuna tekemäni vatsistreenin, jotta ei mene aivan detox-postailuiksi :)

2 kommenttia:

  1. MSM jauhetta saa ostettua hevostarvikeliikkeistä paljon edullisemmin kuin erikoisruokakaupoista. Sisältö on samaa itse syön sitä hevoseni kanssa päivittäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, hurjaa.. mutta uskon kyllä! Heh, olen ennenkin kuullut että tallitytöt rouskuttavat samoja herkkuja hevosten kanssa - ja siis muutakin kuin porkkanoita :D

      Poista